Manifestarea sporita a grijii pentru protecția mediului, am putea spune ca debutează o data cu colectarea gunoiului; daca in urma cu câteva decenii pentru aceasta era suficientă doar colectarea, astazi se impune, mai mult ca niciodată pana acum, realizarea colectării selective. Gestionarea gunoiului este o activitate deosebit de laborioasă si căreia i se aloca fonduri însemnate, tocmai pentru a proteja natura de acțiunea nociva a deșeurilor. Dupa folosință sa, aproape orice bun aruncat, solicita înlocuirea sa, ceea ce presupune utilizarea de noi materii prime, pentru a căror obținere se consuma energie si se diminuează resursele epuizabile ale Terei. Iată de ce colectarea selectiva a devenit o necesitate imperioasa, pentru a economisi sumele alocate gestionarii deșeurilor, precum si pentru a da șansa refolosirii unor materiale, prin reciclarea lor, in locul exploatării nerationale a resurselor naturale.
Coșurile de gunoi ECO pentru colectare selectiva, prezenta cotidiană in viața omului modern, este o expresie a acțiunii responsabile fata de protecția mediului; astfel, sticla, plasticul si hârtia îsi vor relua drumul (dupa reciclare) catre industria producatoare de bunuri de folosință îndelungata.
Coșurile de gunoi ECO pentru colectarea selectiva a gunoiului din gama RAINBOWPLAST sunt realizate la rândul lor, din ce credeți…? din mase plastice provenite din reciclarea ambalajelor uzate din industria alimentara. Așadar, iată un exemplu elocvent si stimulativ in același timp (pentru colectarea selectiva), despre beneficiile colectării selective.
Asa cum se stie, aproape toate materiale ce sunt expuse factorilor de mediu (tot mai agresivi in ultimile decenii) sunt supuse unei uzuri accentuate, care determina deteriorarea lor, ceea ce impune renovarea, mentenanta costisitoare, sau chiar înlocuirea.
Masele plastice reciclate insa, au o serie de calitati extraordinare care le recomanda in mod special pentru a fi folosite in mediul exterior, datorita faptului ca au o longevitate se câteva decenii, fara a necesita nici un fel de costuri de întretinere.
Coșurile de gunoi ECO pentru colectare selectiva a gunoiului sunt realizate cu 3 recipiente, care sunt înglobate intr-o carcasa produsă din lamele colorate (gri, negru, verde, maro, sau bej) din plastic reciclat. Acestea pot avea forme rectangulare, sau curbe, pentru a se armoniza cu mobilierul urban din arealul in care sunt dispuse.
Achiziționarea coșurilor de gunoi ECO pentru colectare selectiva dovedește implicarea responsabila in dificilul si anevoiosul drum de protejare a naturii, prin reciclarea materialelor uzate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *