Schimbare banci in parcul Herastrau

Informatii proiect

  • Anul realizarii: 2009

  • Buget proiect: 10.000 EURO

  • Technologie: Materiale plastice reciclate ecologice

Începând cu anul 2009 am avut privilegiul sa initiem dialogul nostru cu reprezentanții Administrației pentru lacuri si parcuri București, instituție care gestionează cele mai mari si mai reprezentative parcuri ale Capitalei (parcul Central Unirea, parcul Herăstrău, Parcul Tineretului, etc), in intenția noastră de a participa la acțiunea de conservare a pieselor de mobilier de exterior tradiționale.

In acest sens, am donat ALPA renovarea scaunelor si a băncilor istorice, din parcul Herăstrău, care fuseseră realizate cu picioare din fonta si rigle din lemn, vopsite in verde; cu toții știm cat de deteriorate erau acele piese de mobilier, fiind sub influența severa a condițiilor de mediu. Deși erau vopsite anual (ceea ce presupunea costuri mari de manopera, chit si vopsea, acestea ajunseseră intr-o stare avansată de degradare.

Prin renovarea acestora, cu rigle din plastic provenit din reciclare, care imita lemnul vopsit in verde, am eliminat pentru totdeauna costisitoarele si ineficientele operațiuni de mentenanta, pentru ca riglele ecologice nu necesita sa fie vopsite niciodată. Garanția pe care o acordam acestor rigle ecologice din plastic reciclat este de 15 ani, fara nici un fel de costuri de întretinere.
Imaginile sunt grăitoare de la sine, iar diferentele sunt evidente; ceea ce am regretat este faptul ca aceasta acțiune nu s-a extins si a ramas inca la stadiul de experiment (deși rezultatele vorbesc ele însele).

Speranța noastră insa, este aceea ca o data cu trecerea celor 5 ani de la momentul acestei renovări, faptul ca bancile si scaunele renovate arata la fel ca in prima zi cand au fost aduse in Parcul Herăstrău, va constitui imboldul si certitudinea ca aceasta varianta ecologică este cea mai viabila, atat dpdv estetic, cat si economic.
Atunci cand va aflați la relaxare in Parcul Herăstrău si v-ati așezat pe o banca, sau pe un scaun, asemeni celor din imaginea atasata, daca acestea arata impecabil, fac parte din proiectul ecologic RAINBOW ECO.
Susțineți implementarea mobilierului ecologic pe care il producem din plastic Rainbow ECO!

 

Alte realizari Rainbow Plast